Sleutelbegrippen

Medemensen in algemene zin vormen mijn doelgroep, zeker niet alleen antroposofen. Dat gaf ik al aan in de reactieruimte (Let wel, 22 mei 2018) onder mijn blog The opposite of Brexit? (Cahier, 21 mei 2018). Moet er eigenlijk niet aan denken exclusief voor antroposofen te schrijven, hoewel dat in een enkel geval weleens zo kan uitpakken. Neem bijvoorbeeld mijn korte recensie van Mieke Mosmullers boek De anthroposofische beweging (Uitgeverij Occident, 2017): Geactualiseerde wordingsgang (Motief, februari 2018).
Toch neem ik in mijn geplande publicaties telkens twee naar het Nederlands vertaalde lezingen van de grondlegger van de antroposofie, Rudolf Steiner, op. Waarom? Daarmee maak ik het mezelf en mijn lezers zeker niet makkelijk. Dat doe ik omdat zijn mededelingen en betogen betekenisvol zijn en een hoge actualiteitswaarde dragen. Veel van de items die hij aansnijdt en behandelt raken de kern van belangrijke kwesties. Ze bieden een prikkelende en zinvolle context.
Sleutelbegrippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.