Verzamelde opstellen, bedrijfsplan en techniek

De eerste vier boekuitgaven waaraan ik werk, zie het tabblad Projecten, hebben wat betreft het onderdeel te vertalen opstellen de tekstbundel Der Goetheanumgedanke inmitten der Kulturkrisis der Gegenwart – Gesammelte Aufsätze 1921-1925 aus der Wochenschrift «Das Goetheanum» (auteur: Rudolf Steiner; uitgeverij Rudolf Steiner Verlag, GA 36) als bron.

In zekere zin is er tegenwoordig evengoed sprake van een cultuurcrisis. In bepaalde opzichten in verhevigde mate. Naar mijn idee bestaat er tussen het tijdvak waarover Steiner schreef en dat wat zich tegenwoordig voordoet, min of meer recent heeft voorgedaan of latent voordoet,  een bijzonder verband. En onder andere is het mijn opzet om dat verband, een kluwen van rode draden en knooppunten, met de vier boekwerken direct of indirect thematisch naar voren te laten komen. Ben bezig met een selectie van 8 opstellen uit de genoemde bundel. Die moeten passen bij de verhalen, gedichten en (eigen) opstellen die ik schrijf en zal publiceren in de vier boekwerken. Gezien het genoemde motief zit er natuurlijk tegelijk redactioneel werk vast aan de te vertalen opstellen; de nodige voetnoten en een voor- en nawoord. Heb er erg veel zin in!

Het bedrijfsplan waarmee ik naar de Kamer van Koophandel stap is bijna klaar. Moet een aantal zaken nog uitzoeken, op een rij zetten en financieel doorrekenen.

Let wel: een website opgebouwd met WordPress vraagt een zekere know-how  en gebruikerservaring, maar die bouw ik snel op omdat ik inmiddels pakweg 20 jaar ervaring heb met web building. En het vervaardigen, niet alleen schrijven, maar ook maken van e-books vergt één en ander. (Techniek.) Dat verloopt ook goed. Heb de nodige maatregelen genomen.

Dat is de tussenstand voor vandaag. Tot zover deze keer. Zal voortaan regelmatiger op wekelijkse basis gaan berichten. Het heet per slot van rekening Weekjournaal.

Verzamelde opstellen, bedrijfsplan en techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.